header-0
header-2
header-3

کاروانسرای گنجعلی خان :

کاروانسرای گنجعلی خان در دوره صفویه بنا شده .کاروانسرای گنجعلی خان از جمله کاروانسراهای شاه عباسی است که در عهد شاه عباس صفوی به دستور حاکم وقت آن زمان گنجعلی خان در مجموعه ای به همین نام ساخته شده و در مجاورت کاروانسرای وکیل قرار گرفته است .

کاروانسرای قطب آباد :

کاروانسرای قطب آباد از مجموعه کاروانسراهای درون شهری به حساب می آید که در مرکز شهر رفسنجان واقع شده و در حدود 300 الی400 سال قبل در دوره صفوی ساخته شده است . این کاروانسرا در کنار بازار بزرگ قطب آباد قرار داشته است .

کاروانسرای کبوتر خان :

کاروانسرای صفوی کبوتر خان که در 30 کیلو متری جنوب شرقی شهر رفسنجان ، در مسیر جاده کرمان و در روستایی به نام کبوتر خان واقع شده است ، از جایگاه ویژه ای در بین آثار تاریخی این منطقه برخوردار است . قدمت این کاروانسرا به دوران صفویه می رسد . لازم به ذکر است که در این دوره جهت سرویس دهی به جاده اصفهان تا کرمان از یزد تا کرمان به مسافت تقریبی هر 30 کیلو متر یک کاروانسرا احداث گردیده است.

کاروانسرای چهار سوق :

کاروانسرای چهار سوق در انتهای بازار سراجی قبل از چهارسوق گنجعلی خان واقع شده است . این کاروانسرا دو در ورودی دارد که یکی به بازار سراجی و دیگری به بازار قلعه باز می شود .

کاروانسرای وکیل :

کاروانسرای وکیل از مجموعه کاروانسراهای درون شهری است که در مجموعه وکیل جنب کاوانسرای گنجعلی خان قرار گرفته است . بنای این کاوانسرا به فرمان محمد اسماعیل خان وکیل الملک والی کرمان شروع شد و در زمان مرتضی قلی خان در سال 1287 ه.ق به اتمام رسید . این کاروانسرا در سمت چپ بازار وکیل از بزرگترین کاروانسراهای شهر کرمان و یکی از کاروانسراهای بزرگ ایران به شمار می‌آید .

کاروانسرای میرزا علینقی :

داخل بازار وکیل ، کاروانسرای کوچکی به نام میرزا علینقی نیز وجود دارد .

کاروانسرای هندوها :

این کاروانسرا به دست مرحوم حاج سید جواد امام جمعه حدود سال های 1150 ه.ش ساخته شده و دو طبقه دارد . وجه تسمیه آن از هندی اخذ شده است .

کاروانسرای میرزا حسن :

یکی از کاروانسراهای طولی کرمان ، کاروانسرای دو طبقه میرزا حسن است که دارای 55 باب حجره است .

کلیه حقوق مادی و معنوی سایت برای اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان محفوظ می باشد.