استقبال میراثفرهنگی کرمان از نگاه تعاملی و برنامههای مشترک شهرداری
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با تاکید بر تعریف برنامههای مشترک بین دستگاههای مرتبط با میراثفرهنگی گفت: از نگاه تعاملی و برنامههای مشترک شهرداری کرمان استقبال میکنیم.
فریدون فعالی پنجشنبه ۱۴ اردیبهشتماه ۱۴۰۲ در نخستین جلسه کارگروه بافت تاریخی که با حضور شهردار کرمان، معاونان دو دستگاه و جمعی از اساتید دانشگاه در شهرداری کرمان برگزار شد، با ابراز امیدواری برای کسب نتایج مثبت در این کارگروه افزود: طرح مطالعاتی باید بهعنوان پایه کار برای اجرای طرحهای مشترک قرار گیرد بهگونهای که حتی مدیران بعدی هم بتوانند با استفاده از این مطالعات، مراحل اجرایی را جلو ببرند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با تاکید بر تعریف پروژههای مشترک بهعنوان مهمترین بخش این پروژهها اظهار داشت: معتقدم اگر قرار است پروژهای اجرا شود، قبل از هر موضوعی باید مشخص شود که کدام بخش را شهرداری و کدام بخش را میراثفرهنگی، با آوردههای خود انجام میدهد تا موازیکاری نشود و کار درست پیش رود.
او ادامه داد: بهعنوان مثال اگر قرار است پروژهی باغموزه هرندی را در دستور کار داشته باشیم شهرداری هم بر آمادهسازی یا بهسازی راههای دسترسی به این باغموزه بهشکل همزمان با میراثفرهنگی تمرکز کند.
فعالی جدارهسازی در برخی حوزههای تاریخی را بسیار مهم دانست و ابراز داشت: شهرداری کرمان میتواند در این مورد با ما همکاری خوبی داشته باشد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با بیان اینکه حوزه بازآفرینی نیز اعلام آمادگی کرده از محل اعتبارات خود به بافت تاریخی شهر کرمان کمک کند خاطرنشان کرد: اگر طرحهای مشترکی را آماده داشته باشیم میتوانیم به محض رسیدن اعتبار با بیشترین بهرهوری و کمترین سردرگمی همکاری مشترک خود را شروع کنیم.
تسریع در اجرای پروژههای مشترک از اهداف تشکیل کارگروه بافت تاریخی است
شهردار کرمان با بیان اینکه بسیاری از سرمایهگذاران درخواست ملاقات یکباره با مسئولان همه ارگانهای مرتبط با بافت تاریخی را داشتند گفت: این کارگروه ظرفیت قانونی خوبی در اختیار ما قرار میدهد تا افرادی که متقاضی اجرای پروژه در بافت تاریخی و نیازمند دیدار و هماهنگی با مسئولان دستگاههای مختلف مرتبط با این بافت هستند بتوانند بهراحتی با مسئولان این دستگاهها دیدار کنند.
سعید شعرباف به لزوم ایجاد دبیرخانه بازآفرینی اشاره کرد و افزود: در آنجا موضوعات بسیار دیگری هم هستند و شاید وقت کافی برای همه نباشد بنابراین تشکیل این کارگروه، باعث راحتی بیشتر افراد میشود.
شهردار کرمان با بیان اینکه طبق ضوابط بافت تاریخی ابلاغشده به شهرداری در سالجاری شهرداری حتی اگر بخواهد با اعتبارات داخلی خود یک پروژه عادی هم در این بافت اجرا کند، باید در پروژههای مرمتی و سرمایهگذاری از نظر کالبدی تاییدیه فنی بگیرد، اظهار داشت: کارکرد دوم این کارگروه کمک به شهرداری برای تقویت زیرساختهای مورد نیاز است.
او یادآور شد: موضوعات مرتبط با گردشگری و رویدادها و رخدادهایی که باید در این حوزه اتفاق بیفتند و آن را فعال کند از دیگر مسایلی است که میتواند در این کارگروه مطرح و با همفکری در مورد آن تصمیم گرفته شود.
شهردار کرمان افزود: در واقع این کارگروه یک شورای فنی عملیاتی است که باید بهصورت مداوم تشکیل شود تا کار را جلو ببرد.
شعرباف با بیان اینکه ابتدا باید لیست پروژههای تعریفشده در سالجاری مطرح شود تا اعضای کارگروه با برنامههای شهرداری و ادارهکل میراثفرهنگی بیشتر آشنا شوند گفت: این کارگروه باید با بررسی و اولویتسنجی نقاط قوت و ضعف برنامهها و شناسایی کارهای موازی بر اجرای پروژههای مشترک خوب و موفق در بافت تاریخی کرمان تأثیر مثبت بگذارد.
او خاطرنشان کرد: باید خروجی این جلسات علمی، فنی و عملیاتی باشد تا ضمن جلوگیری از هدررفت بیتالمال بهترین اتفاقها در این بافت رخ دهد.